Snippe Projecten en De Raad Bouw tekenen bouwteamovereenkomst voor Hyde Park

Snippe Projecten en De Raad Bouw tekenen bouwteamovereenkomst voor Hyde Park

5 maart 2021

Spectaculair woongebouw tegenover station Hoofddorp

 

Hyde Park maakt vaart met de realisatie van de nieuwste woonwijk in de Metropoolregio. Nog dit jaar start de bouw van Knightsbridge. Een spectaculair gebouw met 406 woningen en commerciële ruimtes. Het is het tweede woongebouw dat in aanbouw komt. Uiteindelijk realiseren Snippe Projecten BV en BPD gezamenlijk 3.800 woningen in Hyde Park.

 

Knightsbridge vormt een fraai visitekaartje voor de woonkwaliteit die in Hyde Park komt. Het nieuwe woongebouw ligt prominent aan het begin van de boulevard die het treinstation straks met het centrum van Hoofddorp verbindt. Het ontwerp is van Team V Architectuur. Zij ontwierpen een woongebouw dat eigenlijk uit zes aparte gebouwen bestaat rond een levendige groene binnenplaats. Naast de 406 woningen komen er ook de voorzieningen die van Hyde Park straks een levendige stadswijk maken, zoals horeca en een boutique fitnessclub. Nog dit voorjaar start de verkoop van de woningen.

 

Bijzonder gebouw

Lars van Engelen, directeur van Hyde Park over de bouwteamovereenkomst met De Raad Bouw: ‘Knightsbridge is een heel mooi en ontworpen gebouw met veel kwaliteit en details. Daar wilden we graag een ervaren bouwer bij. De Raad bestaat al bijna 100 jaar en heeft de vakmensen in huis die zo’n bijzonder gebouw kunnen realiseren. Cynthia van der Vliet, namens BPD in de projectdirectie van Hyde Park vult aan: ‘Met de start bouw van Knightsbridge werken we nu vanaf twee kanten aan de realisatie van Hyde Park, dat zorgt er voor dat we hier de snelheid kunnen realiseren die zowel de gemeente als geïnteresseerden graag willen.’ Op dit moment hebben zich al meer dan 18.000 geïnteresseerden zich aangemeld voor wonen op Hyde Park. Knightsbridge vormt het tweede woongebouw dat in aanbouw komt op Hyde Park. De bouw van Kensington is inmiddels al gestart, het merendeel van de woningen hierin is reeds verkocht.

Specificaties

· Stedenbouwkundig plan Hyde Park: MVRDV, Rotterdam, Winy Maas.

· Ontwerp Knightsbridge: Team V Architectuur, Amsterdam.

· Ontwerp binnentuin: Piet Oudolf, Delta Vormgroep

· Aannemer: De Raad Bouw BV, Katwijk. www.deraad-bouw.nl.

· Opdrachtgever: Hyde Park Hoofddorp, www.hydeparkishere.nl.

· Omvang: ca 45.000 m² BVO

· Aantal appartementen: 406.


Terug naar overzicht